#1 2012-08-06 18:24:41

VION

Nowy użytkownik

Punktów :   

olej w zapłonie ?

Witam. Odebrałem niedawno silnik z naprawy i zamontowałem go. A oddałem go z tego względu że spadł mi łańcuch i choinka poszła za naprawę zapłaciłem 360 zł. Wszystko ładnie juz szcześliwy, że jeszcze chwila i będe śmigał. Zalałem olej i próbuję go odpalis no wiadomo za pierwszym razem nie zapali mówie i kopie i kopie za którymś razem zapaliłzdałem mu troche pochodzic ale przekręcam manetke a on mi gaśnie mówie cos jest nie tak następnego dnia wstałęm mówie ide zobaczyc co jest nie tak próbuje go odpalic za któryms razem odpalił mówie no jest coraz lepiej ale móie nadal to nie jest to. i mówie zobacze czy dobrze złożyli odkręcam tą pokrywke rzy zapłonie zeby zobaczyc czy jest zgrane z tą literką t i macham kopką żeby znaleźc "T" i machnęłem raz mocniej i mi olej z tej dziurki prysnął mówie tak chyba nie powinno byc zdejmuję tą pokrywe od zapłonu a tam olej mi wylatuje ciurkiem wiecie co moze byc przyczyną tego ?? Bo raczej tam oleju nie powinno być. Może źle coś złożyli nie mam pojęcia mam nadzieje że wy mi pomożecie.

Ostatnio edytowany przez VION (2012-08-06 18:26:11)

#2 2014-11-28 23:55:46

Randall_

Użytkownik

Punktów :   

Re: olej w zapłonie ?

Widzę że to było pisane dawno nawet bardzo, ale i tak odpiszę na ten temat, zapłon zalany olejem w tych silnikach to jest normalne, i niema czym się martwić:) A takie reakcje silnika mogą być spowodowane rozregulowaniem gaźnika, chyba że tym z serwisu chciało się jeszcze coś pogrzebać przy zaworach, bo ich to bardzo nie obchodzi jak dany silnik będzie się sprawował, i lubią pchać łapska wszędzie nawet tam gdzie nie jest to wymagane.

Ostatnio edytowany przez Randall_ (2014-11-29 00:01:45)

Inżynier w Dziale Elektromechaniki.

Stopka forum

RSS